Polityka prywatności

SKLEP

Twoje poczucie bezpieczeństwa to dla nas podstawa!

Kto jest właścicielem tej strony internetowej?

Właścicielem strony pod główną domeną halinaglowacka.pl jest MODENT Stomatologiczna Poradnia Zdrowia Halina Głowacka z siedzibą pod adresem: ul. Czerwonych Klonów 1/2, 33-101 Tarnów posługująca się numerami: NIP 8731042425 oraz REGON 850235021.

W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z polityką prywatności, w każdej chwili możesz skontaktować się z Administratorem, wysyłając wiadomość na adres [email protected]

Skrócona wersja – najważniejsze informacje

Dbamy o Twoją prywatność, ale również o Twój czas. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie skróconą wersję najważniejszych zasad związanych z ochroną prywatności.

Administrator przetwarza Twoje dane osobowe, które przekazujesz mu dokonując zakupów produktów, zapisując się do newslettera lub na listę osób zainteresowanych określonym kursem, biorąc udział w webinarach, komentując na blogu, kontaktując się mailowo, wchodząc w interakcje z Firmą MODENT Stomatologiczna Poradnia Zdrowia Halina Głowacka za pośrednictwem mediów społecznościowych, przekazując opinie na temat produktów.

W zależności od celu, w jakim przekazujesz swoje dane, Administrator może znać Twoje imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres zamieszkania, numer NIP, adres wykonywania działalności gospodarczej, wizerunek. Zakres gromadzonych danych w odniesieniu do każdego celu przetwarzania został wskazany w dalszej części tej polityki.

Narzędzia, z których korzysta Administrator mogą zbierać na Twój temat informacje takie jak adres IP, przybliżona lokalizacja, urządzenie, system operacyjny oraz przeglądarka internetowa, z których korzystasz, płeć, przedział wiekowy, zainteresowania, czas spędzany na stronie https://halinaglowacka.pl, przejścia pomiędzy poszczególnymi witrynami, kliknięcia w poszczególne linki, inne działania podejmowane w ramach stron https://halinaglowacka.pl. Informacje te nie są przez Administratora zestawiane z Twoimi danymi osobowymi i nie pozwalają na Twoją identyfikację, za wyjątkiem sytuacji, gdy zapisałeś/aś się do newslettera. W tym przypadku Twoje imię oraz adres e-mail zestawiane są z informacjami na temat korzystania przez Ciebie ze stron https://halinaglowacka.pl, które to informacje są następnie wykorzystywane przy podejmowaniu decyzji odnośnie kierowanych do Ciebie treści w ramach komunikacji mailowej.

Administrator dokłada wszelkich starań by Twoje dane osobowe pozostały bezpieczne i nie trafiły w niepowołane ręce.

Administrator powierza przetwarzanie Twoich danych osobowych tylko sprawdzonym i zaufanym podmiotom świadczącym usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych.

Administrator przekazuje część Twoich danych osobowych do państw trzecich w celu ich przechowywania na serwerach w związku z korzystaniem z narzędzi wykorzystujących serwery zlokalizowane poza Europejskim Obszarem Gospodarczym. Dostawcy tych narzędzi gwarantują odpowiedni poziom ochrony danych osobowych poprzez stosowanie mechanizmów zgodności w postaci standardowych klauzul umownych.

Administrator nie podejmuje wobec Ciebie decyzji opierających się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu Twoich danych osobowych, które wywoływałyby wobec Ciebie skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Ciebie wpływały.

Administrator korzysta z narzędzi marketingowych dostępnych w ramach serwisu Facebook oraz Instagram w celu kierowania do Ciebie reklam. Reklamy te mogą być personalizowane w takim znaczeniu, że decyzja o wyświetleniu Tobie określonej reklamy zostanie podjęta automatycznie przez algorytm serwisu Facebook w zależności od zdefiniowanych przez Administratora ustawień. Ustawienia te mogą wiązać się z pewnymi informacjami na Twój temat, takimi jak zainteresowania, wiek, działania podejmowane uprzednio na stronach https://halinaglowacka.pl. Informacje te jednak nie pozwalają Administratorowi na Twoją identyfikację.

Administrator zapewnia Ci możliwość realizacji Twoich uprawnień wynikających z RODO, związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych.

Administrator śledzi i analizuje Twoje zachowania podejmowane w ramach stron internetowych https://halinaglowacka.pl, w celach statystycznych oraz optymalizacyjnych. W tym zakresie Administrator korzysta z narzędzia Google Analytics z włączoną anonimizacją adresów IP, co sprawia, że w ramach informacji zbieranych przez Google Analytics brak informacji pozwalających na Twoją identyfikację.

Administrator umożliwia na swoich stronach korzystanie z funkcji społecznościowych, takich jak polubienie profilu społecznościowe, udostępnianie treści w danym serwisie społecznościowym. Narzędzia wykorzystywane w tym celu zapisują i odczytują informacje z plików cookies.

Korzystając ze stron internetowych https://halinaglowacka.pl z włączoną w swojej przeglądarce obsługą plików cookies, wyrażasz zgodę na zapis i odczyt informacji z plików cookies.

Możesz zarządzać ustawieniami plików cookies z poziomu przeglądarki internetowej lub instalując specjalne dodatki pozwalające na kontrolę nad plikami cookies, takie jak np. Ghostery (https://www.ghostery.com).

W ramach zawartości stron https://halinaglowacka.pl mogą znajdować się linki do witryn zewnętrznych zarządzanych przez podmioty trzecie. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za zasady przetwarzania danych osobowych i wykorzystywania plików cookies przez operatorów witryn zewnętrznych. Szczegółów w tym zakresie możesz szukać w politykach prywatności witryn zewnętrznych.

Strona https://halinaglowacka.pl przechowywane są na serwerach zewnętrznych, który, tak jak wszystkie serwery, generują logi. W logach przechowywane są informacje takie jak adres IP, data i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym. Logi służą wyłącznie celom operacyjnym i technicznym.

Powyższe informacje mają charakter wstępny. Zachęcamy Cię do zapoznania się z dalej idącymi szczegółami, które znajdują się poniżej.

Dane osobowe

Administratorem Twoich danych osobowych jest MODENT Stomatologiczna Poradnia Zdrowia Halina Głowacka z siedzibą pod adresem: ul. Czerwonych Klonów 1/2, 33-101 Tarnów posługującym się numerami: NIP 8731042425 oraz REGON 850235021.

Cele, podstawy prawne oraz okres przetwarzania danych osobowych wskazane są odrębnie w stosunku do każdego celu przetwarzania danych (patrz: opis poszczególnych celów przetwarzania danych osobowych poniżej).
Uprawnienia. RODO przyznaje Ci następujące potencjalne uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii,
  • prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych,
  • prawo do usunięcia danych (jeżeli Twoim zdaniem nie ma podstaw, abyśmy przetwarzali Twoje dane, możesz żądać, abyśmy je usunęli),
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych (możesz żądać, abyśmy ograniczyli
    przetwarzanie danych wyłącznie do ich przechowywania lub wykonywania uzgodnionych z Tobą działań, jeżeli w Twojej opinii mamy nieprawidłowe dane lub przetwarzamy je bezpodstawnie),
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych (masz prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu; powinieneś wskazać szczególną sytuację, która Twoim zdaniem uzasadnia zaprzestanie przez nas przetwarzania objętego sprzeciwem. Przestaniemy przetwarzać Twoje dane w tych celach, chyba że wykażemy, że podstawy przetwarzania przez nas danych są nadrzędne wobec Twoich praw lub też, że Twoje dane są nam niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń),
  • prawo do przenoszenia danych (masz prawo otrzymać od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego dane osobowe, które dostarczyłeś nam na podstawie umowy lub Twojej zgody; możesz nam zlecić przesłanie tych danych bezpośrednio innemu podmiotowi),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (jeżeli stwierdzisz, że przetwarzamy dane niezgodnie z prawem, możesz złożyć w tej sprawie skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego).
    Zasady związane z realizacją wskazanych powyżej uprawnień zostały opisane szczegółowo w art. 16 – 21 RODO. Zachęcamy do zapoznania się z tymi przepisami. Ze swojej strony uważamy za potrzebne wyjaśnić Ci, że wskazane powyżej uprawnienia nie są bezwzględne i nie będą przysługiwać Ci w stosunku do wszystkich czynności przetwarzania Twoich danych osobowych.
    Podkreślamy, że jedno z uprawnień wskazanych powyżej przysługuje Ci zawsze – jeżeli uznasz, że przy przetwarzaniu Twoich danych osobowych dopuściliśmy się naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Zawsze możesz również zwrócić się do nas z żądaniem udostępnienia Ci informacji o tym, jakie dane na Twój temat posiadamy oraz w jakich celach je przetwarzamy. Wystarczy, że wyślesz wiadomość na adres [email protected] Dołożyliśmy jednak wszelkich starań, by interesujące Cię informacje zostały wyczerpująco przedstawione w niniejszej polityce prywatności.
Podany powyżej adres e-mail możesz wykorzystać również w razie jakichkolwiek pytań związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych.

  1. Założenie i korzystanie z konta użytkownika
    Zakładając konto użytkownika w sklepie, musisz podać swoje podstawowe dane (najczęściej imię, nazwisko, adresy do kontaktu, nr telefonu oraz dane do faktury), które przetwarzane są w celu realizacji umowy lub podjęcia działań przed zawarciem umowy – na żądanie klienta, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Swoje dane przypisane do konta w każdej chwili możesz zmodyfikować z wykorzystaniem opcji dostępnych po zalogowaniu się do konta.
    Twoje dane – jeżeli wyrazisz na to zgodę mogą być również wykorzystywane do działań
    marketingowych, analitycznych i statystycznych Administratora np. prezentowanie Ci reklam i ofert (rabatów) dostosowywanych do Twoich zainteresowań w oparciu o profilowanie (art. 6 ust. 1 lit a RODO).
    W zakresie, w jakim nie jest niezbędna Twoja zgoda, a nasze działania nie wpływają jednak istotnie na Twoje decyzje np. zakupowe, będziemy przetwarzać Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes, np. w celu analizy zainteresowań naszych użytkowników, czy atrakcyjności naszych treści lub zapewniania bezpieczeństwa naszych stron (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
    Twoje dane, co do zasady będziemy przetwarzać przez okres Twojego korzystania z Konta (przy czym dla ich większej ochrony, mogą zostać usunięte po trzech latach od Twojej ostatniej aktywności w ramach Sklepu Internetowego), a w przypadku działań marketingowych – do czasu wycofania zgody, chyba że przepisy prawa będą nas zobowiązywać do dłuższego przetwarzania tych danych lub będziemy je przechowywać dłużej na wypadek potencjalnych roszczeń, przez okres ich przedawnienia określony przepisami prawa, w szczególności kodeksu cywilnego, lub na wypadek innych celów wynikających z realizacji naszych prawnie uzasadnionych interesów. W każdym przypadku decyduje dłuższy termin przechowywania Danych Osobowych.
  2. Składanie i realizacja zamówienia
    Twoje Dane Osobowe podane przez Ciebie w związku ze złożeniem zamówienia, ale również inne zebrane w związku z Twoją aktywnością w sklepie internetowym i korzystaniem z naszych usług (w szczególności: imię i nazwisko; adres poczty elektronicznej; numer telefonu kontaktowego; adres [ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miejscowość, kraj], adres zamieszkania/prowadzenia działalności/siedziby [jeżeli jest inny niż adres dostawy], nr rachunku bankowego, a w przypadku Klientów niebędących konsumentami dodatkowo nazwa firmy oraz numer identyfikacji podatkowej [NIP]) są lub mogą być przetwarzane w celach opisanych poniżej.
    1. Realizacja Twojego zamówienia i wykonanie zawartej umowy – w szczególności potwierdzenie jego złożenia oraz zarezerwowania (jeśli taka opcja jest dostępna i ją wybrałeś) lub wysłania do Ciebie lub do punktu odbioru wybranego produktu, jak również w razie potrzeby skontaktowania się z Tobą w tej sprawie – podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.
    2. Działania marketingowe, analityczne i statystyczne Administratora lub jego partnerów np. prezentowanie Ci reklam i ofert (rabatów), także dostosowywanych do Twoich zainteresowań w oparciu o profilowanie (w sposób uproszczony analizujemy Twoją aktywność (np. historię Twoich zakupów oraz zachowań na naszej stronie) dzięki czemu możemy lepiej dostosować się nie tylko do określonych, ogólnych grup naszych Klientów, ale także Twoich preferencji)). Będziemy je realizować w oparciu o Twoją dobrowolną zgodę – art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
      W zakresie, w jakim nie jest niezbędna Twoja zgoda, a nasze działania nie wpływają jednak istotnie na Twoje decyzje np. zakupowe, będziemy przetwarzać Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes, np. w celu analizy zainteresowań naszych użytkowników, czy atrakcyjności naszych treści lub zapewniania bezpieczeństwa naszych stron (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
    3. Dokumentacja realizacji zlecenia, obsługa reklamacji oraz obrona i dochodzenie roszczeń, które mogą powstać w ramach relacji między Tobą a Administratorem, w ramach naszego prawnie uzasadnionego interesu – podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.
    4. Wystawienie i przechowywanie faktur i dokumentów księgowych, na podstawie przepisów ordynacji podatkowej oraz ustawy o rachunkowości – podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. c) RODO.
      Podanie Danych Osobowych jest dobrowolne, jednak konieczne, aby złożyć zamówienie.
      W celu realizacji zamówienia Twoje dane będziemy przetwarzać przez okres wykonywania umowy, a także przez czas wymagany przez przepisy prawa (np. podatkowe, rachunkowe), w przypadku działań marketingowych – do czasu wycofania zgody. W pozostałym zakresie dane mogą być przechowywane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń, określony przepisami prawa, w szczególności kodeksu cywilnego. W każdym przypadku decyduje dłuższy termin przechowywania Danych Osobowych.
  3. Wizyta na stronie internetowej
    Podczas korzystania ze strony https://halinaglowacka.pl mogą być pobierane dodatkowe informacje, w szczególności: adres IP przypisany do komputera użytkownika lub zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego; od użytkowników naszej strony www, mogą być także gromadzone dane nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydujesz się kliknąć lub innych czynnościach, podejmowanych na Stronie. Podstawą prawną tego rodzaju czynności jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na ułatwieniu korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną oraz na poprawie funkcjonalności tych usług.
  4. Prowadzenie korespondencji e-mailowej oraz tradycyjnej 
    Kontaktując się z nami przekazujesz nam swoje dane (najczęściej imię, nazwisko, adres do
    kontaktu). W przypadku skierowania do nas korespondencji e-mailowej lub drogą tradycyjną, dane przetwarzane są wyłącznie w celu komunikacji i załatwienia sprawy, której dotyczy ta korespondencja. W takim przypadku podstawą prawną przetwarzania jest uzasadniony interes Administratora na podstawie art. 6 ust. 1 lit f RODO, polegający na prowadzeniu korespondencji kierowanej do niego w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą. W przypadku zainteresowania naszymi usługami i produktami, przekażemy Ci informacje marketingowe lub ofertę handlową, w oparciu o Twoją zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
Bezpieczeństwo

Zapewniamy poufność wszelkich przekazanych nam danych osobowych. Zapewniamy podjęcie odpowiednich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Odbiorcy danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane przez podmioty, z których usług korzystamy, a których usługi wiążą się lub mogą wiązać się z przetwarzaniem danych osobowych. Chodzi o, w szczególności, następujące podmioty:

  • hostingodawca – na serwerze przechowywane są Twoje dane osobowe,
  • dostawca systemu mailingowego – w ramach systemu mailingowego dochodzi do przetwarzania Twoich danych osobowych,
  • dostawca systemu do fakturowania – w ramach tego systemu dochodzi do przetwarzania Twoich danych osobowych na potrzeby wystawienia faktury,
  • dostawca oprogramowania do organizacji webinarów – w ramach tego oprogramowania dochodzi do przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli bierzesz udział w webinarze,
  • dostawca systemu do zarządzania projektami – w ramach tego systemu może dochodzić do przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli zostaną one do niego wprowadzone w związku z realizowanym projektem,
  • dostawca systemu do obsługi klienta – w ramach tego systemu dochodzi do przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli kontaktujesz się z nami w związku z obsługą Twojego zamówienia,
  • dostawca systemu sklepowego – w ramach tego systemu dochodzi do przetwarzania Twoich danych, gdy składasz zamówienie w sklepie,
  • dostawca narzędzia do zarządzania stronami kampanijnymi – w ramach tego narzędzia dochodzi do przetwarzania Twoich danych, gdy przesyłasz formularz widoczny na stronie kampanijnej,
  • dostawca chmur obliczeniowych – w ramach chmur dochodzi do przechowywania Twoich danych osobowych,
  • biuro rachunkowe – biuro przetwarza Twoje dane osobowe zawarte na fakturach i innych dokumentach księgowych,
  • kancelaria prawna – kancelaria może uzyskać dostęp do Twoich danych osobowych, jeżeli będzie to konieczne do świadczenia na naszą rzecz usług prawnych,
  • podmiot świadczący usługi w zakresie obsługi technicznej strony internetowej – podmiot ten może uzyskiwać dostęp do Twoich danych w związku z pracami technicznymi dotyczącymi tych obszarów, w których przetwarzane są dane,
  • podmiot realizujący zamówienia w sklepie internetowym – jeżeli zamawiasz produkt fizyczny, obsługą logistyczną zamówienia zajmuje się podmiot zewnętrzny, który przetwarza Twoje dane osobowe,
  • firma kurierska – produkty fizyczne dostarczane są przez firmę kurierską, która przetwarza Twoje dane osobowe,
  • pozostali podwykonawcy – współpracujemy z różnymi podwykonawcami, którzy mogą mieć dostęp do Twoich danych osobowych, jeżeli będą świadczyć usługi w zakresie związanym z takim dostępem.

Twoje dane osobowe mogą być również przekazywane do urzędów skarbowych w zakresie niezbędnym do realizacji obowiązków podatkowo-rozliczeniowo-księgowych. Chodzi w szczególności o wszelkie deklaracje, raporty, sprawozdania i inne dokumenty księgowe, w których znajdują się Twoje dane osobowe.

Ponadto, w razie zaistnienia takiej konieczności, Twoje dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom, organom lub instytucjom uprawnionym do uzyskania dostępu do danych na podstawie przepisów prawa, takim jak służby policyjne, bezpieczeństwa, sądy, prokuratury.

Przekazywanie danych osobowych do państw trzecich. Przekazujemy Twoje dane osobowe do państw trzecich w związku z korzystaniem z narzędzi, które przechowują dane osobowe na serwerach zlokalizowanych w państwach trzecich, w szczególności w USA. Dostawcy tych narzędzi gwarantują odpowiedni poziom ochrony danych osobowych poprzez stosowne mechanizmy zgodności przewidziane przez RODO lub korzystanie ze standardowych klauzul umownych.

Do przechowywania danych osobowych na serwerach zlokalizowanych w państwach trzecich dochodzi w ramach następujących narzędzi:

  • system WebinarJam, którego dostawcą jest Genesis Digital LLC, 7660 Fay Ave. #H184, La Jolla, CA 92037,
  • chmura GoogleDysk, której dostawcą jest Google LLC

Dostawcy narzędzi wskazanych powyżej zapewniają odpowiedni poziom ochrony danych osobowych poprzez stosowanie mechanizmów zgodności przewidzianych przez RODO, w szczególności poprzez stosowanie standardowych klauzul umownych.

Korzystając z określonych narzędzi, możemy np. kierować do Ciebie spersonalizowane reklamy w oparciu o wcześniejsze działania podjęte przez Ciebie w ramach naszych stron czy też podpowiadać Ci produkty, które mogą Cię zainteresować. Mowa tutaj o tzw. reklamie behawioralnej. Zachęcamy Cię do pogłębienia wiedzy na temat reklamy behawioralnej, w szczególności w zakresie kwestii związanych z prywatnością. Szczegółowe informacje, wraz z możliwością zarządzania ustawieniami w zakresie reklamy behawioralnej, znajdziesz tutaj: http://www.youronlinechoices.com.

Podkreślamy, że w ramach narzędzi, z których korzystamy nie mamy dostępu do informacji, które pozwalałby na Twoją identyfikację. Informacje, o których tutaj mówimy, to, w szczególności:

  • informacje o systemie operacyjnym i przeglądarce internetowej, z której korzystasz,
  • przeglądane postronny,
  • czas spędzony na stronie,
  • przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami,
  • źródło, z którego przechodzisz do naszej strony,
  • przedział wieku, w którym się znajdujesz,
  • Twoja płeć,
  • Twoja przybliżona lokalizacja ograniczona do miejscowości,
  • Twoje zainteresowania określone na podstawie aktywności w sieci.

Informacji wskazanych powyżej nie zestawiamy z Twoimi danymi osobowymi, które znajdują się w naszych bazach. Informacje te mają charakter anonimowy i nie pozwalają nam na Twoją identyfikację. Informacje te przechowywane są na serwerach dostawców poszczególnych narzędzi, a serwery te najczęściej mogą znajdować się na całym świecie. Wyjątkiem jest sytuacja, w której zapisałaś się do newslettera. W takiej sytuacji, kod śledzący systemu mailingowego zbiera również informacje na temat Twojej aktywności na naszych stronach. Informacje w ten sposób zbierane nie są jednak wykorzystywane w celu podejmowania decyzji, które w istotny sposób by na Ciebie wpływały. W ten sposób podejmujemy jedynie decyzję na temat treści przesyłanych Ci w ramach komunikacji mailowej.

Cele i czynności przetwarzania danych osobowych

Zakupy w sklepie
Składając zamówienie w sklepie, musisz podać dane niezbędne do realizacji zamówienia, takie jak imię i nazwisko, adres rozliczeniowy, adres e-mail, numer telefonu, numer NIP. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do złożenia zamówienia.
Dane przekazane nam w związku z zamówieniem, przetwarzane są w celu wykonania umowy zawieranej poprzez złożenie zamówienia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), wystawienia faktury (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), uwzględnienia faktury w dokumentacji księgowej (art. 6 ust. 1 lit. c RODO) oraz w celach archiwalnych i statystycznych, w tym w celu identyfikacji klienta powracającego (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).
Dane o zamówieniach będą przetwarzane przez czas niezbędny do realizacji zamówienia, a następnie do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. Ponadto, po upływie tego terminu, dane nadal mogą być przez nas przetwarzane w celach archiwalnych oraz statystycznych, w szczególności w celu identyfikacji klienta powracającego. Pamiętaj również, że mamy obowiązek przechowywać faktury z Twoimi danymi osobowymi przez okres 5 lat od końca roku podatkowego, w którym powstał obowiązek podatkowy.
Nie możesz sprzeciwić się przetwarzaniu danych oraz domagać się usunięcia danych do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. Podobnie, nie możesz sprzeciwić się przetwarzaniu danych oraz domagać się usunięcia danych zawartych w fakturach. Po upływie terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy możesz jednać sprzeciwić się przetwarzaniu przez nas Twoich danych w celach statystycznych i archiwalnych, jak również domagać się usunięcia Twoich danych z bazy.

Konto użytkownika w sklepie
Zakładając konto użytkownika w sklepie, musisz podać dane niezbędne do założenia konta, takie jak adres e-mail oraz hasło. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do założenia konta. W ramach edycji danych konta możesz podać swoje dalej idące dane.
Dane przekazane w związku z założeniem konta przetwarzane są w celu świadczenia na Twoją rzecz usługi drogą elektroniczną polegającej na zapewnieniu Ci możliwości korzystania z konta użytkownika. Usługa ta świadczona jest na podstawie umowy zawieranej na zasadach opisanych w regulaminie, co oznacza, że w tym zakresie podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO.
Ponadto, Twoje dane przechowywane są w bazie po usunięciu konta po to, byśmy w przyszłości mogli zidentyfikować Ciebie, jako użytkownika powracającego, jeżeli zdecydowałbyś się na ponowne korzystanie ze sklepu, jako zarejestrowany użytkownik. W tym zakresie podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest nasz prawnie uzasadniony interes – art. 6 ust. 1 lit. f RODO.
W ramach konta użytkownika przechowywana jest historia Twoich zamówień złożonych z wykorzystaniem konta. W tym zakresie przetwarzanie danych osobowych opisane jest w punkcie powyżej – zakupy w sklepie. Usunięcie konta użytkownik nie będzie jednoznaczne w usunięciu informacji o złożonych z wykorzystaniem konta zamówieniach, jeżeli będziemy nadal mieć podstawę prawną dla przetwarzania tych informacji.
W każdej chwili możesz zmodyfikować dane zawarte w Twoim koncie.
Odzyskiwanie porzuconych koszyków. Jeżeli rozpoczniesz proces składania zamówienia, ale go nie ukończysz, ten fakt zostanie odnotowany przez nasz system i otrzymasz na swój adres e-mail powiadomienie o możliwości finalizacji zamówienia. W tym celu przetwarzane są Twoje dane osobowe zgromadzone przez nas w związku z rozpoczęciem składania przez Ciebie zamówienia. Przetwarzanie danych opieramy w tym przypadku na naszym prawnie uzasadnionym interesie (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), czemu w każdej chwili możesz się sprzeciwić.

Reklamacje i odstąpienia od umowy

Jeżeli składasz reklamację lub odstępujesz od umowy, to przekazujesz dane osobowe zawarte w treści reklamacji lub oświadczeniu o odstąpieniu od umowy, które obejmuję imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail, numer rachunku bankowego. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne, by złożyć reklamację lub odstąpić od umowy. 

Dane przekazane w związku ze złożeniem reklamacji lub odstąpieniem od umowy wykorzystywane są w celu realizacji procedury reklamacyjnej lub procedury odstąpienia od umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), a następnie w celach archiwalnych, co stanowi nasz prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO). 

Dane będą przetwarzane przez czas niezbędny do realizacji procedury reklamacyjnej lub procedury odstąpienia. Reklamacje oraz oświadczenia o odstąpieniu od umowy mogą być ponadto archiwizowane w celu możliwości wykazania w przyszłości przebiegu procesu reklamacyjnego lub odstąpienia od umowy.

W przypadku danych zawartych w reklamacjach oraz oświadczeniach o odstąpieniu od umowy nie masz możliwości sprostowania tych danych. Nie możesz również sprzeciwić się przetwarzaniu danych oraz domagać się usunięcia danych do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. Po upływie terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy możesz jednak sprzeciwić się przetwarzaniu przez nas Twoich danych, jak również domagać się usunięcia Twoich danych z bazy.

Webinary

Jeżeli chcesz wziąć udział w webinarze, musisz przekazać swoje dane osobowe takie jak adres e-mail oraz imię. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne, by wziąć udział w webinarze. 

Dane przekazane w związku z udział w webinarze wykorzystywane są w celu organizacji webinaru, a podstawą prawną ich przetwarzania jest Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wynikająca z zapisu na webinar. Dane zostaną usunięte z systemu webinarowego po upływie 2 lat od dnia webinaru.

Kontakt

Kontaktując się z MODENT Stomatologiczna Poradnia Zdrowia Halina Głowacka lub podmiotem wskazanym przez nią do administrowania stroną https://halinaglowacka.pl, w sposób naturalny przekazujesz nam swoje dane osobowe zawarte w treści korespondencji, w szczególności adres e-mail oraz imię. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne, by nawiązać kontakt. 

Twoje dane są w tym przypadku przetwarzane w celu kontaktu z Tobą, a podstawą przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, czyli nasz uzasadniony interes. Podstawą prawną przetwarzania po zakończeniu kontaktu jest również nasz usprawiedliwiony cel w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby wewnętrzne (art. 6 ust. 1 lit. f RODO). 

Treść korespondencji może podlegać archiwizacji i nie jesteśmy w stanie jednoznacznie określić, kiedy zostanie usunięta. Masz prawo do domagania się przedstawienia historii korespondencji, jaką z nami prowadziłeś (jeżeli podlegała archiwizacji), jak również domagać się jej usunięcia, chyba że jej archiwizacja jest uzasadniona z uwagi na nasze nadrzędne interesy, np. obrona przed potencjalnymi roszczeniami z Twojej strony.

SocialMedia

Obserwując profilowe społecznościowe MODENT Stomatologiczna Poradnia Zdrowia Halina Głowacka, w tym m.in. profil https://pl-pl.facebook.com/ModentTarnow/, wchodząc w interakcje, dodając komentarze itp. sprawiasz, że widzimy Twoje dane osobowe zgromadzone w ramach Twojego profilu społecznościowego. To Ty decydujesz, co dostępne jest w ramach Twojego profilu, korzystając z ustawień prywatności w danym serwisie społecznościowym. Nie kopiujemy danych z profili społecznościowych do naszych baz. Przetwarzamy je w obrębie serwisów społecznościowych zgodnie z funkcjami, jakie dostępne są w ramach tych serwisów społecznościowych.

Opinie na temat produktów

Przekazując nam swoją opinię na temat produktu znajdującego się na stronach https://halinaglowacka.pl, w szczególności na stronach https://halinaglowacka.pl/sklep, podajesz swoje imię i nazwisko, adres e-mail, ewentualnie załączasz swoje zdjęcie. Przetwarzamy te informacje na podstawie Twojej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) w celu archiwizacji opinii oraz jeżeli podejmiemy taką decyzję, rozpowszechniania jej w ramach naszych działań marketingowych prowadzonych za pośrednictwem Internetu. W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę na takie działania, co sprawi, że usuniemy Twoją opinię z naszej bazy.

Pliki cookie i inne technologie śledzące

Niniejsza polityka plików cookie i podobnych technologii ma charakter informacyjny, co oznacza, że nie jest ona dla Ciebie źródłem obowiązków (nie jest umową ani regulaminem). Celem Polityki jest jasne zaprezentowanie zasad funkcjonowania naszego sklepu w zakresie działania i stosowania plików cookie lub podobnych technologii.

  1. Zgoda na pliki cookie
    Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Tobie informacja na temat stosowania plików cookie. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookie zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze możesz wycofać, usuwając pliki cookie oraz zmieniając ustawienia plików cookie w Twojej przeglądarce. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookie może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookie. Wizyta na każdej stronie internetowej powoduje, że może ona przechowywać określone informacje w Twojej przeglądarce, głównie w postaci plików cookie. Dane te mogą dotyczyć Twoich preferencji lub urządzenia, z jakiego korzystasz, a ich celem jest głównie zapewnienie sprawniejszego działania witryny. Informacje te zwykle nie identyfikują Cię personalnie, a dzięki nim możesz korzystać z witryny w sposób bardziej dostosowany do Twoich potrzeb. Szanując Twoje prawo do prywatności umożliwiamy zarządzanie plikami cookie. W poszczególnych zakładkach na stronach serwisu, możesz dowiedzieć się więcej o rodzajach cookie oraz celach, jakim służą. Ufamy, że dzięki temu, wybierzesz właściwe swoje osobiste ustawienia. Miej jednak na uwadze, że blokowanie niektórych typów plików cookie może mieć wpływ również na Twoją wygodę korzystania z witryny i usług.
  2. Czym są pliki cookie i do czego ich używamy?
    Cookie to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny. Pliki cookie stosowane są przede wszystkim, aby zapewnić prawidłowe działanie naszego Sklepu Internetowego, a także realizację ich kluczowych funkcji. Ponadto, w zależności od tego na jaki zakres stosowania technologii plików cookie wyrazisz zgodę, pliki cookie mogą także ułatwić Tobie korzystanie ze Sklepu Internetowego, przykładowo, poprzez „zapamiętanie” podanych raz informacji, tak aby nie musiała ona za każdym razem ich podawać, jak również mogą służyć dostosowaniu ich zawartości, w tym prezentowanych reklam, do jej preferencji. Pliki cookie pozwalają nam:
    • zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony jakiego oczekujesz,
    • zapamiętać Twoje zalogowanie do konta użytkownika przy każdej wizycie na stronie,
    • zapamiętać Twoje ustawienia podczas i pomiędzy wizytami na stronie,
    • poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony,
    • ulepszać funkcje dostępne dla Ciebie na stronie,
    • korzystać z narzędzi analitycznych.
  3. Czy pliki cookie zbierają Twoje dane osobowe?
    Korzystając z naszego sklepu internetowego masz możliwość wyboru zakresu stosowania technologii plików cookie, a następnie wyrażenia stosownej zgody odpowiadającej wybranemu zakresowi. W zależności od tego, na jaki zakres stosowania technologii plików cookie wyrazisz zgodę, pliki cookie zbierają różnego rodzaju informacje, które co do zasady nie stanowią danych osobowych (nie pozwalają na identyfikację Ciebie). Niektóre informacje, w zależności od ich zawartości i sposobu wykorzystania, mogą jednak zostać powiązane z konkretną osobą – przypisanie pewnych zachowań konkretnej osobie, np. poprzez powiązanie ich z danymi podanymi przy rejestracji Konta w sklepie- a tym samym zostać uznane za dane osobowe. Dotyczy to w szczególności plików cookie, na których stosowanie wyraziłeś zgodę (np. cookie marketingowe, które pomagają nam lepiej dostosować się do potrzeb naszych Klientów).
    W stosunku do informacji zbieranych przez pliki cookie, które mogą zostać powiązane z konkretną osobą, zastosowanie znajdują postanowienia rozdziału Polityka prywatności, w szczególności dotyczące praw osoby, której dane dotyczą, odbiorców danych oraz ich przekazywania do państw trzecich (spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego).
    Informacja dotycząca zasad stosowania plików cookie, w tym także możliwość wyboru zakresu stosowania technologii plików cookie i wyrażenia stosownej zgody, jest również udostępniana w treści klauzuli informacyjnej wyświetlanej przede wszystkim podczas pierwszej wizyty na naszej stronie (tzw. baner plików cookie).
  4. Na jakiej podstawie prawnej stosujemy pliki cookie?
    Uzyskiwanie i przechowywanie informacji z wykorzystaniem plików cookie, za wyjątkiem sytuacji, gdy jest to konieczne dla zapewnienia prawidłowego działania naszego sklepu internetowego oraz realizacji ich podstawowych funkcji (dostarczenia Ci usługi świadczonej drogą elektroniczną w tym zakresie, kiedy to bazujemy na przepisie prawa – art. 173 ust. 3 pkt 2 prawa telekomunikacyjnego), jest możliwe wyłącznie na podstawie Twojej zgody. W każdej chwili możesz zmienić wybrany zakres stosowania technologii plików cookie na naszej stronie (ale niektóre części Sklepu Internetowego mogą wtedy nie działać prawidłowo). Standardowo – stosowanie poszczególnych rodzajów cookie może zostać zablokowane również z poziomu przeglądarek internetowych (opisujemy to szczegółowo w dalszej części dokumentu). Ewentualne wycofanie zgody na cookie nie wpływa na zgodność z prawem dokonanych czynności.
    W zakresie, w jakim pliki cookie będą zawierać Twoje dane osobowe, podstawą ich przetwarzania jest uzasadniony interes Administratora lub strony trzeciej (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO), potrzeba zapewnienia najwyższej jakości treści prezentowanych przez Administratora poprzez ich dostosowanie do preferencji osób odwiedzających oraz marketing – w tym bezpośredni – produktów i usług Administratora. W zakresie w jakim funkcjonalności i dane osobowe zebrane przez pliki cookie są konieczne do prawidłowego świadczenia usług dostępnych w ramach sklepu internetowego – podstawa przetwarzania takich informacji może być również rozważana w kontekście konieczności wykonania umowy, którą zawierasz decydując się na korzystanie z naszej strony internetowej (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).
  5. Czy można się sprzeciwić wykorzystywaniu informacji pochodzących z plików cookie?
    Zawsze możesz sprzeciwić się działaniom Administratora opartym na danych osobowych pochodzących z plików cookie w celach opisanych powyżej, w zakresie w jakim podstawą działań Administratora jest prawnie uzasadniony interes (takie sytuacje precyzujemy powyżej).
    Dodatkowo, w każdej chwili możesz zmienić zakres stosowania technologii plików cookie i wycofać wcześniej wyrażoną zgodę – nie wpłynie to jednak na zgodność z prawem działań, których dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem oraz prowadzenia komunikacji, na którą uzyskaliśmy dodatkowe zgody (np. newsletter).
  6. Jakiego rodzaju pliki cookie są przez nas używane i czy są one szkodliwe?
    Pliki cookie wykorzystywane w Sklepie Internetowym nie są szkodliwe ani dla Osoby Odwiedzającej ani dla komputera/urządzenia końcowego wykorzystywanego przez nią.
    Pliki cookie mogą być „trwałymi” lub „sesyjnymi” plikami cookie. Trwałe pliki cookie pozostają na Twoim komputerze osobistym lub urządzeniu mobilnym, gdy przechodzisz w tryb offline, podczas gdy sesyjne pliki cookie są usuwane, gdy tylko zamkniesz przeglądarkę internetową.
  7. W sklepie internetowym używamy zarówno sesyjnych, jak i trwałych plików cookie w określonych poniżej celach:
    • Niezbędne pliki cookie
      Typ: sesyjne pliki cookie
      Administrowane przez: MODENT Stomatologiczna Poradnia Zdrowia Halina Głowacka.
      Cel: Te pliki cookie są niezbędne do świadczenia usług dostępnych za pośrednictwem naszej strony i zapewnienia podstawowych funkcji związanych z zakupami i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Pomagają one uwierzytelniać użytkowników i zapobiegać nieuczciwemu korzystaniu z kont użytkowników. Bez tych plików cookie usługi, o które prosiłeś, nie mogą być świadczone.
      Możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki tak, aby je zablokować, jednak niektóre elementy strony nie będą wtedy działać. Ten rodzaj cookie nie przechowuje żadnych danych osobowych.
      Analityczne pliki cookie
    • Typ: trwałe pliki cookie
      Administrowane przez: Strony trzecie
      Cel: Ten rodzaj cookie pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony. Pomagają nam też dowiedzieć się, które strony są najbardziej popularne lub jak odwiedzający poruszają się po naszej witrynie. Wszystkie dane są zbierane i agregowane anonimowo, dlatego nie identyfikują Cię personalnie. Jeśli zablokujesz ten rodzaj cookie nie będziemy mogli zbierać informacji o korzystaniu z witryny oraz nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.
      Korzystamy w tym zakresie z Google Analytics.
    • Pliki cookie do celów marketingowych
      Typ: trwałe pliki cookie
      Administrowane przez: Strony trzecie
      Cel: Te pliki cookie śledzą Twoje nawyki przeglądania, aby umożliwić nam wyświetlanie reklam, które mogą Cię zainteresować. Te pliki cookie wykorzystują informacje o Twojej historii przeglądania, aby pogrupować Cię z innymi użytkownikami o podobnych zainteresowaniach. Ten rodzaj cookie służy do tego, aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookie zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach, nie sprzedajemy tych danych stronom trzecim.
    • >Funkcjonalne pliki cookie
      Typ: trwałe pliki cookie
      Administrowane przez: MODENT Stomatologiczna Poradnia Zdrowia Halina Głowacka.
      Cel: Te pliki cookie pozwalają nam zapamiętać wybory dokonywane podczas korzystania z naszej strony, takie jak zapamiętanie danych logowania lub preferencji językowych. Celem tych plików cookie jest personalizowanie ustawień i uniknięcie konieczności ponownego wprowadzania swoich preferencji za każdym razem, gdy korzystasz ze strony. Ten rodzaj cookie pomaga nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach. Korzystamy z tych danych, aby ulepszać doświadczenia związane z zakupami, zapobiegać błędom, testować nowe funkcjonalności, a także przeprowadzać analizy dotyczące doświadczeń użytkownika.
  8. Jak długo informacje zebrane przez pliki cookie będą przechowywane?
    W zależności przede wszystkim od celów i podstawy prawnej przetwarzania danych osobowych zebranych przez pliki cookie, mogą one być przechowywane przez zróżnicowany okres.
    Zebrane przez pliki cookie dane osobowe dotyczące osoby niebędącej Klientem sklepu internetowego (tj. która w szczególności nie złożyła zamówienia, nie zarezerwowała produktu, nie posiada konta), będą przechowywane do czasu wniesienia sprzeciwu. Administrator może usunąć dane osobowe, jeśli przez 3 lata nie zostaną one wykorzystane do celów marketingowych lub innych prawnie uzasadnionych (jak analizy statystyczne) chyba, że przepisy prawa będą zobowiązywać Administratora do dłuższego przetwarzania danych osobowych.
    Część danych osobowych może być przechowywana dłużej na wypadek, gdyby dana osoba miała wobec Administratora jakiekolwiek roszczenia lub w celu dochodzenia roszczeń przez Administratora lub obrony przed roszczeniami (również osób trzecich), przez okres ich przedawnienia określony przepisami prawa, w szczególności kodeksu cywilnego.
  9. Jak możesz zarządzać swoimi preferencjami?
    Przeglądarka internetowa (przeglądarka stron WWW) domyślnie pozwala na korzystanie z plików cookie. Ustawienia domyślne mogą w każdej chwili zostać zmienione przez Użytkownika.
    Sposób wyłączenia domyślnej obsługi Cookie i innych podobnych technologii zależy od systemu operacyjnego i przeglądarki użytkownika. W ustawieniach przeglądarek takich jak Internet Explorer, Safari, Firefox lub Chrome możesz wybrać, które pliki cookie akceptujesz, a które nie. Miejsce, gdzie dostępne są te ustawienia zależy do rodzaju przeglądarki, z której korzystasz. Jeśli zdecydujesz się nie akceptować wybranych plików cookie technicznych lub funkcjonalnych, możesz nie być w stanie korzystać z niektórych funkcji naszej Strony lub narzędzi naszej Usługi zwłaszcza tam, gdzie wymagane jest uwierzytelnienie i autoryzacja Użytkownika.
    Aby dowiedzieć się więcej na temat tego jak zarządzać lub usuwać pliki cookie w Twojej przeglądarce, wystarczy odwiedzić odpowiednią z poniższych stron:
  10. Jakie konsekwencje będzie miało usunięcie lub zablokowanie plików cookie?
    W przypadku plików cookie, których celem jest ułatwienie lub usprawnienie korzystania ze Sklepu Internetowego, ograniczenie ich stosowania w danym urządzeniu może mieć wpływ na funkcjonowanie sklepu, przykładowo może wiązać się z brakiem możliwości podtrzymywania sesji logowania, a w niektórych przypadkach może także znacznie utrudnić korzystanie ze sklepu.
Własne pliki cookie

Własne pliki cookie wykorzystujemy w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony, w szczególności w celu obsługi procesu logowania, zamówienia i konta użytkownika. 

Pliki cookie podmiotów trzecich. Nasza strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich. Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej.

Google Anatytics

Korzystamy z narzędzia Google Analytics zapewnianego przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na naszym prawnie uzasadnionym interesie, polegającym na tworzeniu statystyk i ich analizie w celu optymalizacji naszych stron internetowych.

Google Analytics w sposób automatyczny gromadzi informacje o Twoim korzystaniu z naszej strony. Zgromadzone w ten sposób informacje są najczęściej przekazywane do serwera Google w Stanach Zjednoczonych i tam przechowywane. Dane o użytkownikach i zdarzeniach nie wygasają automatycznie.

Z uwagi na aktywowaną przez nas anonimizację adresu IP, Twój adres IP jest skracany przed przekazaniem dalej. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest przekazywany do serwera Google w Stanach Zjednoczonych i dopiero tam skracany. Zanonimizowany adres IP przekazany przez Twoją przeglądarkę w ramach Google Analytics, co do zasady nie jest łączony z innymi danymi Google.

Podkreślamy, że w ramach Google Analytics nie gromadzimy jakichkolwiek danych, które pozwalałaby na Twoją identyfikację. W związku z tym, dane gromadzone w ramach Google Analytics nie mają charakteru danych osobowych. Informacje, do jakich mamy dostęp w ramach Google Analytics to, w szczególności:

  • informacje o systemie operacyjnym i przeglądarce internetowej, z której korzystasz,
  • podstrony, jakie przeglądasz w ramach naszego serwisu,
  • czas spędzony w naszym serwisie oraz na jego podstronach,
  • przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami w ramach naszego serwisu,
  • źródło, z którego przechodzisz do naszego serwisu.

Ponadto, korzystamy w ramach Google Analytics z następujących Funkcji Reklamowych:

  • raporty demograficzne i zainteresowań,
  • remarketing,
  • funkcje raportowania o reklamach, user-ID.

W ramach Funkcji Reklamowych również nie gromadzimy danych osobowych. Informacje, do jakich mamy dostęp, to, w szczególności:

  • przedział wieku, w którym się znajdujesz,
  • Twoja płeć,
  • Twoja przybliżona lokalizacja ograniczona do miejscowości,
  • Twoje zainteresowania określone na podstawie aktywności w sieci.

W celu korzystania z Google Analytics, zaimplementowaliśmy w kodzie naszej strony specjalny kod śledzący Google Analytics. Kod śledzący wykorzystuje pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics. W każdej chwili możesz również zablokować kod śledzący Google Analytics, instalując dodatek do przeglądarki udostępniany przez Google: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Usługi Google Analytics i Google Analytics 360 uzyskały certyfikat niezależnego standardu bezpieczeństwa ISO 27001. ISO 27001 jest jednym z najczęściej uznawanych standardów na świecie i poświadcza spełnianie odpowiednich wymogów przez systemy obsługujące Google Analytics i Google Analytics 360.

Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółami związanymi z przetwarzaniem danych w ramach Google Analytics, zachęcamy do zapoznania się z wyjaśnieniami przygotowanymi przez Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

Facebook Ads i Insights

Korzystamy z narzędzi marketingowych i analitycznych dostępnych w ramach serwisu Facebook. Dostawcą tych narzędzi jest Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA. Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na naszym prawnie uzasadnionym interesie, polegającym na marketingu własnych produktów lub usług oraz analizie i statystyce.

W celu kierowania do Ciebie reklam spersonalizowanych pod kątem Twoich zachowań w naszym serwisie, zaimplementowaliśmy w ramach naszej strony Pixel Facebooka, który w sposób automatyczny gromadzi informacje o Twoim korzystaniu z naszej witryny w zakresie przeglądanych stron. Zgromadzone w ten sposób informacje są najczęściej przekazywane do serwera Facebooka w Stanach Zjednoczonych i tam przechowywane.

Informacje zbierane w ramach Pixela Facebooka są anonimowe, tj. nie pozwalają nam na Twoją identyfikację. Wiemy jedynie, jakie działania podjąłeś w ramach naszej strony. Możemy również sprawdzić, w jakim przedziale wieku się znajdujesz, jakiej jesteś płci, skąd łączysz się z Internetem. Facebook Insights może dostarczać nam również więcej informacji na Twój temat, ale nigdy nie są to informacje, które pozwalałaby nam na Twoją identyfikację. 

Informujemy Cię jednak, że Facebook może łączyć zbierane informacje z innymi informacjami o Tobie zebranymi w ramach korzystania przez Ciebie z serwisu Facebook i wykorzystywać dla swoich własnych celów, w tym marketingowych. Takie działania Facebooka nie są już zależne od nas, a informacji o nich możesz szukać bezpośrednio w polityce prywatności Facebooka: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Z poziomu swojego konta na Facebooku możesz również zarządzać swoimi ustawieniami prywatności. Tutaj znajdziesz przydatne informacje w tym zakresie: https://www.facebook.com/help/568137493302217.

Treści z serwisów zewnętrznych

Osadzamy na stronach treści z serwisów zewnętrznych, w szczególności filmy z serwisu YouTube. W związku z tym, wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC związane z usługą YouTube, w tym pliki cookies DoubleClick.

Odtwarzając wideo lub zapoznając się z innym osadzonym materiałem, Google otrzymuje o tym informacje, nawet jeśli nie posiadasz profilu u danego usługodawcy czy nie jesteś akurat zalogowany. Taka informacja (wraz z Twoim adresem IP) jest przez Twoją przeglądarkę przesyłana bezpośrednio do serwera danego usługodawcy (niektóre serwery znajdują się w USA) i tam przechowywana.

Jeśli zalogowałeś się do serwisu danego usługodawcy, to usługodawca ten będzie mógł bezpośrednio przyporządkować wizytę na naszej stronie do Twojego profilu w danym serwisie społecznościowym. Cel i zakres gromadzenia danych oraz ich dalszego przetwarzania i wykorzystania przez usługodawców, jak również możliwość kontaktu oraz Twoje prawa w tym zakresie i możliwość dokonania ustawień zapewniających ochronę Twojej prywatności zostały opisane w polityce prywatności poszczególnych usługodawców.

Jeśli nie chcesz, aby usługodawcy przyporządkowywali dane zebrane w trakcie odtwarzania wideo lub zapoznawania się z innymi treściami na naszej stronie internetowej bezpośrednio Twojemu profilowi w danym serwisie, to przed wizytą na naszej stronie musisz się wylogować z tego serwisu. Możesz również całkowicie uniemożliwić załadowanie na stronie wtyczek stosując odpowiednie rozszerzenia dla Twojej przeglądarki, np. blokowanie skryptów. 

Pliki cookies związane z YouTube ładowane są dopiero w chwili odtworzenia filmu, więc jeżeli nie chcesz, by do tego doszło, powstrzymaj się od oglądania filmu.

Narzędzia społecznościowe

Na naszej stronie internetowej używane są wtyczki i inne narzędzia społecznościowe udostępniane przez serwisy społecznościowe, takie jak Facebook. 

Wyświetlając naszą stronę internetową, zawierającą taką wtyczkę, Twoja przeglądarka nawiąże bezpośrednie połączenie z serwerami administratorów serwisów społecznościowych (usługodawców). Zawartość wtyczki jest przekazywana przez danego usługodawcę bezpośrednio do Twojej przeglądarki i integrowana ze stroną. Dzięki tej integracji usługodawcy otrzymują informację, że Twoja przeglądarka wyświetliła naszą stronę, nawet jeśli nie posiadasz profilu u danego usługodawcy czy nie jesteś u niego akurat zalogowany. Taka informacja (wraz z Twoim adresem IP) jest przez Twoją przeglądarkę przesyłana bezpośrednio do serwera danego usługodawcy (niektóre serwery znajdują się w USA) i tam przechowywana.

Jeśli zalogowałeś się do jednego z serwisów społecznościowych, to usługodawca ten będzie mógł bezpośrednio przyporządkować wizytę na mojej stronie do Twojego profilu w danym serwisie społecznościowym.

Jeśli użyjesz danej wtyczki, np. kilkając w przycisk „Lubię to” lub „Udostępnij”, to odpowiednia informacja zostanie również przesłana bezpośrednio na serwer danego usługodawcy i tam zachowana.

Ponadto, informacje te zostaną opublikowane w danym serwisie społecznościowym i ukażą się osobom dodanym, jako Twoje kontakty. Cel i zakres gromadzenia danych oraz ich dalszego przetwarzania i wykorzystania przez usługodawców, jak również możliwość kontaktu oraz Twoje prawa w tym zakresie i możliwość dokonania ustawień zapewniających ochronę Twojej prywatności zostały opisane w polityce prywatności poszczególnych usługodawców. 

Facebook – https://www.facebook.com/legal/FB_Work_Privacy,

X (dawniej: Twitter) – https://twitter.com/en/privacy,

LinkedIN – https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy,

Instagram – https://help.instagram.com/155833707900388.

Jeśli nie chcesz, aby serwisy społecznościowe przyporządkowywały dane zebrane w trakcie odwiedzin na naszej stronie internetowej bezpośrednio Twojemu profilowi w danym serwisie, to przed wizytą na naszej stronie musisz się wylogować z tego serwisu. Możesz również całkowicie uniemożliwić załadowanie na stronie wtyczek stosując odpowiednie rozszerzenia dla Twojej przeglądarki, np. blokowanie skryptów.

Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu Twojej identyfikacji.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.